Klantverhaal Rien van Hal

Rien van Hal is al jarenlang klant bij Budding en RegioBank. Kort geleden ontving hij een vreemd telefoontje. Iemand die zich uitgaf als RegioBank-medewerker vroeg om zijn codes. “Gelukkig ben ik er niet ingetrapt”, reageert hij opgelucht. “Dat is dankzij de workshop ‘Veilig online bankieren’ die ik bij RegioBank-adviseur Sander volgde.”

Rien had een rekening bij een andere bank die hij wilde stopzetten. “Het lukte me maar niet om dit af te wikkelen. Diverse keren heb ik de bank gebeld en steeds werd ik doorverwezen.” Hij besloot contact op te nemen met RegioBank en kreeg hulp van Sander. “Daarom ben ik zo blij met de RegioBank: ze zitten dicht bij huis, je loopt er zo naar binnen en wordt direct geholpen. Ze kennen me hier, bij een grote bank niet. Daar word je vaak doorverwezen en krijg je niks geregeld.” Met Sanders hulp lukte het vlot de rekening van de andere bank te beëindigen. “Ik kon eindelijk weer bij mijn geld.”

Rien werd vervolgens gebeld door de helpdesk van RegioBank. “Er werd gezegd dat ze met de rekening bezig waren, dat ze € 950 van mijn rekening af wilden halen. Dat konden ze zogenaamd op het scherm zien. Ze hadden mijn codes nodig.” Rien vertrouwde het niet en schrok behoorlijk van het telefoontje. “Ik loop wel even naar de bank om de hoek om het na te vragen, zei ik. Daar was Sander, hij hielp me meteen.” Degene aan de andere kant van de lijn bleek helemaal geen helpdeskmedewerker van RegioBank te zijn, maar een internetfraudeur. “We hebben direct melding gemaakt.”

Rien had waarschijnlijk niet zo adequaat gereageerd als hij niet een aantal maanden eerder de workshop ‘Veilig online bankieren’ had gevolgd op het kantoor van Budding. “Ik leerde daar dat ik nooit mijn codes aan de telefoon moet geven.”

Rien is een trouwe klant bij RegioBank en Budding. Hij heeft zijn hypotheek en al zijn verzekeringen via het kantoor afgesloten. “De eerste verzekering die ik bij Budding afsloot was een bromfietsverzekering, toen ik zestien jaar was. Twee jaar geleden heb ik nog een zorgverzekering afgesloten die me goed bevalt. Arie Budding heeft me zelfs nog geholpen met de koop van onze huurwoning.”

Hij is zeer tevreden over de dienstverlening van Budding en raadt het iedereen aan. “Zeker weten. De kleinschaligheid, de bereikbaarheid en betrouwbaarheid, eigenlijk alles is prettig bij Budding. Je kunt gelijk langskomen als je vragen hebt, er wordt met je meegedacht en je krijgt altijd goed maar vooral eerlijk advies. Ze praten je niet zomaar wat aan. Als er iets is, kun je er een makkelijk naartoe lopen of bellen.”


Adresgegevens

Achterstraat 30
4054 MT Echteld
Email: info@buddingbv.nl
Tel: 0344 – 64 16 08
Openingstijden kantoor:
Maandag t/m vrijdag
08.30 uur t/m 17.00 uur

Openingstijden

Postkantoor
Maandag t/m vrijdag
09.00 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur
RegioBank
Maandag t/m vrijdag
09.00 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur
Donderdag 18.30 - 19.30 uur