Overstappen met uw huidige hypotheek?

Maak een afspraak 0344-641608!

Waarom overstappen?

Heel veel mensen met een hypotheek kunnen voordeliger uit zijn door hun hypotheek over te sluiten; anders gezegd door over te stappen met hun hypotheek naar een andere bank. Overstappen is echter niet alleen gunstig als je voordeliger uit kunt zijn bij een andere bank. Er zijn meerdere redenen. Denk aan een beter hypotheekproduct of zekerheid voor een langere periode.

Het kan ook zijn dat intern overstappen een goede optie is. U blijft dan bij dezelfde bank, maar sluit als het ware een nieuw contract. Dit is het geval als nieuwe voorwaarden en rentestanden beter en voordeliger zijn dan de voorwaarden van uw huidige hypotheek.

vraag

Wanneer overstappen?

Welke reden u ook heeft om over te stappen, er is één basisregel die voor iedereen geldt: U moet met de nieuwe hypotheek niet duurder of slechter uit zijn dan de huidige hypotheek. Met andere woorden; u moet er altijd op vooruit gaan. In dat geval kan overstappen een goede keuze zijn.

Wat kost overstappen?

Overstappen is nooit gratis. Er zijn altijd kosten aan verbonden. Hoe hoog die zijn is afhankelijk van het moment waarop u overstapt en bij welke bank u nu zit. Daarnaast zijn er standaard andere kosten waar u rekening mee moet houden. Denk aan taxatiekosten, kosten van de notaris, advies- en bemiddelingskosten. Daarnaast kan de bank waar uw huidige hypotheek loopt boetekosten in rekening brengen. Overstapkosten kunnen in sommige gevallen meegenomen worde in de hypotheek, zodat u ze niet van eigen geld behoeft te betalen. Dit is echter per situatie verschillend en hangt met name af van de waarde van uw woning en de hoogte van uw inkomen.

Ondanks deze kosten zal het uiteindelijk toch lonend moeten zijn, wil overstappen een verstandige keuze zijn. U zult dus de kosten op korte termijn terugverdiend moeten hebben. Anders is overstappen wellicht geen goede optie.

.

hypotheken overstappen
Budding

Waar

Er zijn veel banken die hypotheken aanbieden. Iedere bank biedt zijn eigen producten aan met eigen voorwaarden en rentestanden. Natuurlijk kunt u zelf alle banken langs gaan voor het inwinnen van advies. U kunt echter ook terecht bij een onafhankelijke adviseur. Budding BV is zo’n adviseur. Deze kan producten aanbieden van vrijwel alle banken en zoekt voor u uit welke bank in uw situatie het beste en voordeligste is. Zo heeft u 1 aanspreekpunt en contactpersoon èn weet u zeker dat u naar de best passende bank overstapt met uw hypotheek.

Wie

Iedereen kan in principe overstappen met de hypotheek. Dit is niet gebonden aan leeftijd. Wel kan het soort inkomen van belang zijn. Heeft u inkomen uit loondienst, bent u zelfstandig ondernemer of ontvangt u een uitkering?
Laat u voorlichten door uw onafhankelijk hypotheekadviseur.

Budding familie
belastingen

Hoe

Uw onafhankelijk hypotheekadviseur brengt uw huidige situatie en uw wensen in kaart. Vervolgens vergelijkt hij bij welke bank u voordeliger uit kunt zijn met uw hypotheek. Bij de best passende en voordeligste bank regelt hij voor u de nieuwe hypotheek en neemt hij al het werk voor u uit handen.

afspraak budding

Is overstappen wat voor jou? 

Een eerste gesprek is vrijblijvend. Ontdek wat de mogelijkheden zijn.