Op zaterdag 30 maart vrijblijvend uw droomhuis live bezoeken

Op Zaterdag 30 maart 2019 is het weer zover! De Openhuizendag van het voorjaar.
Tijdens de Openhuizendag tussen 11.00 en 15.00 uur kunt u gewoon naar binnen lopen bij deelnemende woningen.
De eigenaren staan voor u klaar om een rondleiding te geven door de woning.

Bekijk hier de deelnemende woningen van de Openhuizendag 2019!

NVM Open Huizen Dag: zit je droomhuis erbij?

Op zoek naar een woning? Doe dan mee aan de NVM Open Huizen Dag. Op zaterdag 30 maart kun je vrijblijvend meerdere huizen bezichtigen.
Makkelijk en gezellig, en wie weet vind je zo je  droomhuis. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan.

Het is op 30 maart alweer de 22e editie van de NVM Open Huizen Dag. Het blijft een groot succes, niet alleen door de vele verkopers die hun woning openstellen voor bezichtiging, maar ook omdat de deelnemers – verkopers en zoekende kopers – sneller tot een transactie komen. Dit jaar openen weer duizenden woningen tussen 11.00 en 15.00 uur hun deuren. Op de woningsite funda staat welke huizen deelnemen. Vervolgens kun je een route uitstippelen en op een laagdrempelige manier meerdere huizen op één dag bezichtigen. Je kunt de sfeer opsnuiven en de buurt verkennen.

Deelname werpt vruchten af
Verkopers hebben veel baat bij de NVM Open Huizen Dag. Het is een mooi moment om actief aan de slag te gaan met de verkoop van je huis. En het werpt zijn vruchten af: van woningen die deelnamen in oktober 2018, was twaalf weken later 48% verkocht. Van de niet-deelnemende woningen was dat 34%.”

Open Huizen Dag werkt als aanjager
Omdat de markt iets aantrekt, verwachten we iets minder deelnemende huizen, maar wel meer bezoekers per huis. Bovendien werkt de NVM Open Huizen Dag in de weken ervoor als aanjager. Als je al een huis op het oog hebt, wil je natuurlijk niet concurreren met kopers die op de open dag verliefd worden op een woning. Vandaar dat er een lichte stijging is van verkopen net voor de NVM Open Huizen Dag.

NVM-tips voor kopers en verkopers
Hierbij een aantal tips voor bezoekers van de NVM Open Huizen Dag:
*Ga eerst langs bij een hypotheekadviseur en onderzoek wat je kunt lenen. Dan kun je op 30 maart gericht zoeken naar een geschikt huis.
*Zet bovendien je wensen op een rij: waar moet je droomhuis aan voldoen? Heb je een huis op het oog? Laat je dan deskundig adviseren in het aankooptraject.
Natuurlijk zijn er ook tips voor verkopers:
*Zorg voor een opgeruimd, fris en neutraal huis.
*Mooie foto’s op internet met daarop een modern interieur zorgen voor meer bezichtigingen.
*Je hoeft niet per se een appeltaart te bakken, maar het staat wel symbool voor gastvrijheid. Iets lekkers en een kopje koffie aanbieden zorgt ervoor dat kopers zich welkom voelen, een goede eerste indruk krijgen en zich eerder ‘thuis’ voelen in misschien wel hun toekomstige woning.”