Hypotheken & Financieel advies

Budding doet méér!
Bij Budding doen we graag wat extra. Als ’t maar in uw voordeel uitpakt. Uw wensenlijstje nemen we als uitgangspunt mee in de hypotheek. Bij ons geen standaardprocedures. Iedere situatie is uniek en daarom leveren wij maatwerk. Méér dan tevreden klanten… daar doen we het voor!

Onze persoonlijke werkwijze
Bij Budding geloven we in persoonlijk en vertrouwd contact. Juist die betrokkenheid maakt dat klanten klant blijven en de unieke werkwijze doorvertellen aan anderen. Waarom? Omdat mensen gewoon gehoord en daadwerkelijk geholpen en ontzorgd willen worden. Ook met een hypotheek. Daarom!

Hoeveel kan ik lenen?
U wilt geld lenen voor de aankoop van een woning of andere zaken. Hoeveel u hiervoor kunt lenen hangt met name af van de hoogte van uw inkomen en de hoogte van de rente. Geldverstrekkers hanteren voor een hypotheek standaardnormen. Bij Budding kijken we graag verder dan dat.

Voor het eerst een huis kopen en een hypotheek?

Uw eerste huis kopen. Een grote stap, maar ook leuk en spannend! Waar begint u en wat komt er allemaal bij kijken?
Wij helpen u van A tot Z, van stap naar stap. Grofweg ziet de route naar uw eerste huis er als volgt uit:

1.Bepaal uw budget

Onze hypotheekadviseur helpt u hierbij. Wat kunt u lenen voor een hypotheek? Wat wilt u zelf maximaal kwijt zijn aan maandelijkse lasten om ook nog dingen te kunnen blijven doen die u leuk vindt? Wij kijken daarom niet alleen naar wat u iedere maand voor de hypotheek moet betalen, maar helpen u ook bij het inzichtelijk krijgen van de overige lasten, zoals verzekeringen, gas, licht, water, etc.  Zo krijgt u inzicht in uw totale financiële plaatje en kunt u weloverwogen uw budget bepalen.

2. Op zoek naar uw droomwoning

Nadat bekend is in welke prijsklasse u kunt gaan zoeken, kan onze makelaar u helpen bij het zoeken naar uw droomwoning. Aan welke wensen moet deze woning voldoen? In welke regio wilt u wonen? Etc. Als de woning eenmaal is gevonden, kan onze makelaar u helpen bij de onderhandelingen en het doornemen van de koopovereenkomst.

3. Hypotheek regelen

U heeft de woning gekocht. Nu kan de hypotheek geregeld worden. Onze hypotheekadviseur zoekt samen met u naar de beste en voordeligste bank in uw situatie en zorgt ervoor dat alles op tijd geregeld wordt. Ook het verzekeringspakket nemen we met u door, waaronder brand- en inboedelverzekering. Overigens kunt u bij ons ook terecht voor een hypotheek zonder verzekeringen, bijvoorbeeld als u gemoedsbezwaard bent.

4. De sleutel van uw nieuwe woning!

Zodra alles geregeld is, kunt u naar de notaris voor het op naam schrijven van de woning en de ontvangst van de sleutel. Ook dan staan we u terzijde en gaan met u mee naar de notaris. Wij wensen u heel veel woonplezier en staan u tijdens de looptijd van de hypotheek ook met raad en daad terzijde bij eventuele vragen of wijzigingen die u graag wilt doorvoeren.

Wilt u een ander huis kopen?

U wilt een ander huis kopen. Uw huidige woning is te klein of misschien wilt u verhuizen naar een andere regio. Wat uw verhuisreden ook is, als u opnieuw een huis gaat kopen, zijn er heel wat zaken om over na te denken. Neemt u de huidige hypotheek mee of is het verstandiger om over te stappen naar een andere geldverstrekker?

Hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek? En als de verkoopprijs van uw huidige woning hoger is dan de hypotheekschuld die er nog is, wat wilt en kunt u dan met het vermogen doen wat vrij komt? Onze hypotheekadviseur luistert graag naar uw wensen en legt u stap voor stap uit wat uw mogelijkheden zijn en wat verstandig is om te doen.

Uw lopende hypotheek wijzigen?

Een hypotheek sluit u meestal voor een langere periode. De kans is groot dat er tijdens deze periode iets wijzigt, bijvoorbeeld uw gezinssituatie of u wisselt van baan. Misschien wilt u wel verbouwen of de manier van hypotheekaflossing veranderen. Het kan ook zijn dat u een schenking of erfenis heeft ontvangen en extra af wilt lossen van uw hypotheek. Wat uw wensen ook zijn, onze hypotheekadviseur kijkt graag met u mee en onderzoekt samen met u de hypotheekoplossingen die beter aansluiten bij uw situatie op dat moment.

U wilt graag lagere maandlasten?

Een hypotheek is een lening. En een lening kost geld. Het liefst betaalt u daar zo weinig mogelijk voor. Logisch, zo houdt u meer geld over voor andere dingen waar u uw geld aan wilt besteden. Loopt de rentevast periode bijna ten einde?

Of is uw woning in waarde gestegen? Zaken die er toe kunnen leiden dat uw hypotheekrente naar beneden kan en daarmee de lasten. Het kan ook zijn dat overstappen naar een andere geldverstrekker voordeel oplevert. Onze hypotheekadviseur onderzoekt samen met u de mogelijkheden van lastenverlaging.

Overig financieel advies

Het kan zijn dat u een financieel vraagstuk heeft wat niet over hypotheken gaat. Ook dan kunt u bij ons terecht. Denk aan:

Ik ontvang een schenking of een erfenis. Wat kan ik het beste doen?
Ik ga binnenkort met pensioen. Hoe ziet mijn financiële situatie er dan uit?
We gaan scheiden. Kan één van beiden in de woning blijven wonen?
Ik raak werkloos. Op welke uitkeringen heb ik recht?
Ik wil graag overzicht in mijn inkomsten en uitgaven.
Ik ben particulier en wil graag aangifte inkomstenbelasting laten doen.
etc..

 

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot de wereld hypotheken? Bekijk dan onderstaande links met interessante blogs:
Adfiz hypotheken
Hypotheken
En hou tevens ook onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws!
Facebook Budding BV

Maak vrijblijvend een afspraak met onze hypotheekadviseur!